BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
      12-16-2015, 01:30 PM   #1
jutu
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2006 BMW 630 Convertible E64
Join Date: Dec 2015
Location: Andalucia, Spain

iTrader: (0)

Solved: High battery discharge

Hi,

My 2006 E64 has given this warning for about a year now, but since I have a new battery, there have not been any problems with starting the car. I had the car inspected at a local specialist last week and they noticed that the Bluetooth module was dead. Since I don't use it, they applied a wiring component (worth 21 EUR) that disables the module. This solved the problem for me.

I wrote this because I tried to locate the problem myself by browsing this forum, but there were a lot of issues which could cause this. In my case, this could have been verified by trying to enable the Bluetooth feature from the onboard computer. It said something like "Bluetooth unit not found", and I though my car was not even equipped with it.

Maybe someone will find this helpful. Cheers from Andalucia, Spain :-)
-Juha
Appreciate 0
      12-26-2015, 07:16 PM   #2
Palomequet
Captain
124
Rep
793
Posts

Drives: BMW F10 M5
Join Date: Mar 2014
Location: Abroad

iTrader: (1)

Garage List
IMO

Good to know Majo, a divertirse que es fin de aņo.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
battery, discharge

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:53 AM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST