BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   6Post.com | BMW 6-Series Forum > BMW 6 Series Forum > BMW M6 Forum (F12 / F13)

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-02-2021, 07:41 AM   #1
vampym6
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: m6 f13
Join Date: Apr 2021
Location: Belgium

iTrader: (0)

Misfire on cylinder 2 no fault codes

Hey guys!

New to this forum.
Ive had my M6 f13 2013 trouble free for 2 years of which 6 months stage 2 custom tune.
It is also catless and straight piped (about 18 months ago)

But one month ago during some very rough and hard driving i suddenly felt the car shake.
I could also hear in the exhaust that there was a (what i tought) misfire.
I got it diagnosed the same day and there where no fault codes.

Changed al injectors coils and spark plugs, these are also gapped to 0.022.
Also lamba sensors are changed and the compression test was good.

So one month further still no real solution. just that we know it misfires on cilinder 2.
The software is the latest version and we also flashed it back to stock and it was the same.

Does anyone here have any tips? Would be apreciated.

thank you very much!
Appreciate 0
      04-02-2021, 09:14 AM   #2
BBHMM
Enlisted Member
14
Rep
45
Posts

Drives: 550i
Join Date: Oct 2016
Location: Chicago

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by vampym6 View Post
Hey guys!

New to this forum.
Ive had my M6 f13 2013 trouble free for 2 years of which 6 months stage 2 custom tune.
It is also catless and straight piped (about 18 months ago)

But one month ago during some very rough and hard driving i suddenly felt the car shake.
I could also hear in the exhaust that there was a (what i tought) misfire.
I got it diagnosed the same day and there where no fault codes.

Changed al injectors coils and spark plugs, these are also gapped to 0.022.
Also lamba sensors are changed and the compression test was good.

So one month further still no real solution. just that we know it misfires on cilinder 2.
The software is the latest version and we also flashed it back to stock and it was the same.

Does anyone here have any tips? Would be apreciated.

thank you very much!
just curious how many HP you have on your tune?
Appreciate 0
      04-02-2021, 09:42 AM   #3
vampym6
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: m6 f13
Join Date: Apr 2021
Location: Belgium

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BBHMM View Post
just curious how many HP you have on your tune?
710 hp and 890nm of torque
Appreciate 0
      04-04-2021, 02:44 AM   #4
premo
M3
premo's Avatar
United_States
95
Rep
315
Posts

Drives: E92 M3, F13 M6
Join Date: Apr 2014
Location: Ohio

iTrader: (0)

Do you have ISTA+ ? Or carly? This may help...

Have you checked and cleaned the MAFs and air intake boots?

My last suggestion is possibly gapping to 0.020. Its kind of alot of work, so Id do that last. Maybe keep talking with your tuner about it. Im gapped at 0.020 with ngk one step colder and it works for me. Tuned also, etc.. with catless dp.
__________________
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:04 PM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST