BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
      02-20-2021, 07:44 PM   #1
rmr927
Private First Class
rmr927's Avatar
United_States
57
Rep
104
Posts

Drives: 2021 X3Mc
Join Date: Sep 2014
Location: Lakewood, NJ

iTrader: (0)

Constantly have to login again

I'm not sure if there is an issue with Chrome or if there is something wrong in my settings but I constantly have to enter my ID and password every time I log onto the forums even though I check "remember me". Anyone else having this issue?
__________________
Current Ride: 2021 X3MC / Donnington Gray
Retired: 2018 X3 M40i / Dark Graphite Metallic
Retired: 2015 435i / Glacier Silver Metallic

Instagram: @f97_x3mc
Appreciate 0
      03-07-2021, 11:21 AM   #2
chassis
Major
chassis's Avatar
United_States
1423
Rep
1,187
Posts

Drives: BMW G01 X3, M-B GLE350W4
Join Date: Mar 2019
Location: Indiana

iTrader: (0)

Garage List
Yes, same issue. I am using latest Chrome with latest macOS on a late-2015 MacBook Air.

No problem with latest iOS on an iPhone X.

@mkoesel do you have any insight?
Appreciate 0
      03-07-2021, 11:44 AM   #3
No one
Captain
533
Rep
962
Posts

Drives: F21 118i
Join Date: Oct 2014
Location: Undisclosed

iTrader: (0)

I would believe "Remember Me" should only mean your username stored (in cookies) and supplied - not willing to try as I value the cookies I allow and I choose to remember myself every time .

Grabbing the password (to store it in a place "safer" than your memory ) should be authorized explicitly (by the browser rather than the page) as it does compromise your security in fact.
Appreciate 0
      03-07-2021, 12:21 PM   #4
chassis
Major
chassis's Avatar
United_States
1423
Rep
1,187
Posts

Drives: BMW G01 X3, M-B GLE350W4
Join Date: Mar 2019
Location: Indiana

iTrader: (0)

Garage List
Why the difference in behavior between mobile device and desktop?
Appreciate 0
      03-07-2021, 01:01 PM   #5
No one
Captain
533
Rep
962
Posts

Drives: F21 118i
Join Date: Oct 2014
Location: Undisclosed

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chassis View Post
Why the difference in behavior between mobile device and desktop?
Different software (versions/builds).

By the way, even the Web pages are "optimised" for devices (the browser supplies device type info and the server responds sending the "best" appropriate version of the page) these days.
Appreciate 0
      03-07-2021, 03:42 PM   #6
chassis
Major
chassis's Avatar
United_States
1423
Rep
1,187
Posts

Drives: BMW G01 X3, M-B GLE350W4
Join Date: Mar 2019
Location: Indiana

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by No one View Post
Different software (versions/builds).

By the way, even the Web pages are "optimised" for devices (the browser supplies device type info and the server responds sending the "best" appropriate version of the page) these days.
No one Are you the Administrator of this site?
Appreciate 0
      03-07-2021, 05:58 PM   #7
No one
Captain
533
Rep
962
Posts

Drives: F21 118i
Join Date: Oct 2014
Location: Undisclosed

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chassis View Post
No one Are you the Administrator of this site?
No, I am not. But neither I am preventing an Administrator from participating in this thread.
Appreciate 0
      03-09-2021, 11:53 AM   #8
UncleWede
Long Time Admirer, First Time Owner
UncleWede's Avatar
United_States
11969
Rep
8,862
Posts

Drives: G01 X3 M40i Dark Graphite
Join Date: Jun 2005
Location: Oxnard, CA

iTrader: (0)

I have just the opposite. No change in browser. When I logged directly into E90Post, it didn't have either username or pw saved. I could just close the browser and no one would be the wiser.

Last week I swapped to X3.bimmer (got a new vehicle!!) and now when I close the broswer, then start up again and type the address, I'm auto logged onto the site.
Appreciate 0
      03-10-2021, 06:53 PM   #9
vreihen16
Recovering Perfectionist
vreihen16's Avatar
United_States
4769
Rep
653
Posts

Drives: 2015 BMW i3 BEV
Join Date: Jun 2019
Location: Orange County, NY

iTrader: (0)

Garage List
Did everyone having issues with needing to log in again for every visit to this forum check their browser's cookie retention settings? I've been logged on through the BMWi forum front end for months now without needing to re-login.....
__________________
2015 BMW i3 BEV, Giga World (Lodge interior), Tech/Driving Assist Packages, 20K miles
Appreciate 1
ntg442410.50
      03-12-2021, 08:17 AM   #10
davidoff86
Major
482
Rep
1,077
Posts

Drives: M40i
Join Date: Apr 2015
Location: UK

iTrader: (0)

i've had to re log in 5 times today. they browser has not been closed, and the computers not been to sleep at all
Appreciate 0
      03-22-2021, 09:45 AM   #11
davidoff86
Major
482
Rep
1,077
Posts

Drives: M40i
Join Date: Apr 2015
Location: UK

iTrader: (0)

This is still happening, ironically when i came to reply to this thread in particular !

I've looked at the cookies in the web inspector, it seems they are set to expire in a years time, so unsure why it keeps logging me out multiple times a day
Appreciate 0
      03-22-2021, 10:05 AM   #12
davidoff86
Major
482
Rep
1,077
Posts

Drives: M40i
Join Date: Apr 2015
Location: UK

iTrader: (0)

Back 20 minutes later, same browser session, same tab, yet again i've been logged out and have to get in again. This time, i visited the homepage, bimmerpost.com and clicked on the X3 forum link in the top nav
Appreciate 0
      03-22-2021, 10:10 AM   #13
chassis
Major
chassis's Avatar
United_States
1423
Rep
1,187
Posts

Drives: BMW G01 X3, M-B GLE350W4
Join Date: Mar 2019
Location: Indiana

iTrader: (0)

Garage List
It makes no sense. I have checked and rechecked "remember me", and the site doesn't work.

I need to re-log in each time when using latest Chrome with latest MacOS.
Appreciate 0
      03-22-2021, 10:14 AM   #14
davidoff86
Major
482
Rep
1,077
Posts

Drives: M40i
Join Date: Apr 2015
Location: UK

iTrader: (0)

I can only assume its some cross domain cookie thing, I too am chrome/macos all up to date.

And to reply, i again had to re log back in.
Appreciate 0
      03-30-2021, 01:00 PM   #15
UncleWede
Long Time Admirer, First Time Owner
UncleWede's Avatar
United_States
11969
Rep
8,862
Posts

Drives: G01 X3 M40i Dark Graphite
Join Date: Jun 2005
Location: Oxnard, CA

iTrader: (0)

Again, I'm just the opposite, I don't want it to remember me.
When I was logging into E90, the check box to remember me was UNCHECKED by default.
Now I have a new vehicle, and when I go to X3bimmers, the box is checked by default again. I went into Chrome settings and told it not to remember me.
Appreciate 0
      06-14-2021, 03:43 PM   #16
kyleb350
Brigadier General
kyleb350's Avatar
United_States
325
Rep
4,611
Posts

Drives: '21 X3MC
Join Date: Jun 2008
Location: Milwaukee

iTrader: (6)

For some odd reason, I only have to constantly log in on the X3 forum. The other forums remember me otherwise.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST