BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
      10-15-2020, 06:23 AM   #89
Bigjule1111
Second Lieutenant
20
Rep
231
Posts

Drives: 2014 bmw640gc 2015Mercedes e40
Join Date: Aug 2019
Location: Philly - south Jersey area

iTrader: (0)

Drove car home and the kit worked fine ..I had to disable the oem BT from my idrive .I believe that helped ..had no issues with the kit ..but the rear camera still flickering ..I'm thinking maybe the LVDS cable ????
Appreciate 0
      10-15-2020, 07:16 AM   #90
mjposner
Colonel
mjposner's Avatar
United_States
529
Rep
2,830
Posts

Drives: 2016 650i F12
Join Date: Mar 2011
Location: South Florida

iTrader: (3)

I think my connection issue is due to my having android auto in my 911 as well. Switching between cars the 650i forgets the connection, so I have to reconnect to get it to work.
__________________
Previous BMW: 16 M4, 13 M6; 14 M235i, 12 BMW M3; 11 BMW M3; 08 BMW M3; 08 BMW Z4M; 04 X3; 02 M3 Convertible; 02 M3; 00 M Roadster; 94 325 convertible; 92 325i Convertible; and 85 635csi
My other rides: 1965 Chevrolet Corvair Corsa and 2007 Porsche 911s
My Car Photo Blog: http://carfisheye.blogspot.com/
Appreciate 0
      10-15-2020, 01:00 PM   #91
hugo_nz
Second Lieutenant
New Zealand
115
Rep
296
Posts

Drives: F12 650i
Join Date: Sep 2018
Location: Auckland, New Zealand

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bigjule1111 View Post
Well today I took her to work as she's not my daily driver and if I would give the mmi kit a grade , it would b a F. couldn't connect at all to my Android auto .. then when I finnaly got fed up and changed to my oem bluetooth..my phone wouldn't connect for audio .I keep connecting to dual BTs is that correct ? Then when I reversed in to my parking spot I got rear camera malfunction.. coincidence ? I don't think so
Audio: did you remember to set you 8-key as the shortcut to AUX input?

BT: check the settings of the MMI for "use car bluetooth". If that is on your calls will be routed through the car's BT and not the MMI

Camera: did you configure the dip switches in the MMI correctly? Only the first three should be set to the on position.
Appreciate 0
      10-15-2020, 04:02 PM   #92
Bigjule1111
Second Lieutenant
20
Rep
231
Posts

Drives: 2014 bmw640gc 2015Mercedes e40
Join Date: Aug 2019
Location: Philly - south Jersey area

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hugo_nz View Post
Audio: did you remember to set you 8-key as the shortcut to AUX input?

BT: check the settings of the MMI for "use car bluetooth". If that is on your calls will be routed through the car's BT and not the MMI

Camera: did you configure the dip switches in the MMI correctly? Only the first three should be set to the on position.
I had it installed by a local shop..taking it back Monday so they can check the dip switches... I just drove to work and mmi running pretty good I must say .I did get the calls running thru the oem unit ..hope it stays consistent..all u're calls run via oem BT ? Still have the issue with the rear camera ..looks like bad signal ..taking car in on Monday so they can look at that..thanks so much

Last edited by Bigjule1111; 10-15-2020 at 05:54 PM..
Appreciate 0
      10-16-2020, 12:22 AM   #93
Bigjule1111
Second Lieutenant
20
Rep
231
Posts

Drives: 2014 bmw640gc 2015Mercedes e40
Join Date: Aug 2019
Location: Philly - south Jersey area

iTrader: (0)

Well I got back in the car ..mmi running smoothly but calls wouldn't go thru oem BT .. there's no consistency.. sometimes It won't let me highlight the call option for the oem BT and vice versa ..if I disable the calls in the mmi BT sometimes it disconnects itself ..
Appreciate 0
      10-17-2020, 03:36 AM   #94
Thewrench86
Second Lieutenant
18
Rep
222
Posts

Drives: E92 \M sport. F06 640d M Sport
Join Date: Oct 2011
Location: Uk

iTrader: (0)

I find it has a bit of a mind of is own sometimes. It forgets settings or the volume level adjusts itself. I hand tested with the same track via Spotify. Had a random error with waze that went away after I cleared the cache date for waze app on my phone.

Also worked out how to use the scroll wheel was a taphole setting but now when I press the phone call button I cant scroll the contacts displayed in my hud. Small inconvenience but just something I found.
Appreciate 0
      10-17-2020, 07:06 PM   #95
Bigjule1111
Second Lieutenant
20
Rep
231
Posts

Drives: 2014 bmw640gc 2015Mercedes e40
Join Date: Aug 2019
Location: Philly - south Jersey area

iTrader: (0)

I tried updating the software on my carlinkit and now I'm getting blank screen and android auto won't open . Phone links up but that about it .. can I go back to the original software? Thanks
Appreciate 0
      10-19-2020, 04:12 AM   #96
Thewrench86
Second Lieutenant
18
Rep
222
Posts

Drives: E92 \M sport. F06 640d M Sport
Join Date: Oct 2011
Location: Uk

iTrader: (0)

You will need to download the original version and update same way. But before u try that try clearing the cache data in the android auto app. Sometimes these random software issues can be resolved.
Appreciate 0
      10-19-2020, 08:48 AM   #97
Bigjule1111
Second Lieutenant
20
Rep
231
Posts

Drives: 2014 bmw640gc 2015Mercedes e40
Join Date: Aug 2019
Location: Philly - south Jersey area

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Thewrench86 View Post
You will need to download the original version and update same way. But before u try that try clearing the cache data in the android auto app. Sometimes these random software issues can be resolved.
thanks ..that's exactly what I did ..it took the original version with no problem . Tried the universal 2.0 again .same thing ..so decide to try the
Carlinkit v1.0.C0.mod ..that one worked with no problem.. wonder y?
Appreciate 0
      10-21-2020, 08:24 AM   #98
Bigjule1111
Second Lieutenant
20
Rep
231
Posts

Drives: 2014 bmw640gc 2015Mercedes e40
Join Date: Aug 2019
Location: Philly - south Jersey area

iTrader: (0)

I love this thing. Getting the hang of it ..a definite must buy
Appreciate 0
      10-23-2020, 06:51 PM   #99
R0N
New Member
United_States
0
Rep
5
Posts

Drives: 72 240z Audi Avant BMW 640I GC
Join Date: Oct 2020
Location: SF Bay Area

iTrader: (0)

I want to have a touch screen, would this work with the touch screen versions? The only I have been able to find are the one's that have Android built in. I just want the conversion in the thread unit with touch screen LCD.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST