BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
      02-25-2021, 12:47 AM   #1
Alghaiti513
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: 2013 650i gc 2011 X5 50i
Join Date: Feb 2021
Location: Dearborn Michigan

iTrader: (0)

2013 bmw f06 gc transmission issue

*first post -I've had My 2013 650i gran coupe for about a year now with absolutely no trans issues whatsoever and all of a sudden failure! The first time it happened I was turning left and went dead with barley any movement when hitting gas pedal while the engine revs normally. I immediately pulled over turned car off waited a minute and started , all back to normal . About a week later same thing happened while turning left and this time restarting wouldn't help at all . Got it towed home and started to assess the situation. I started car put it in gear (which shifts into gear normally) but car will barley move unless I give it a rolling start . It shifts into drive and reverse no problem but still no movement and when I try to put it in park it give me an error message saying I have to press brake to put it in park which I am but still won't unless I put it in neutral first and then park . Any advice from anyone here will surely be appreciated
Appreciate 0
      02-25-2021, 02:32 AM   #2
hugo_nz
First Lieutenant
New Zealand
149
Rep
370
Posts

Drives: F12 650i
Join Date: Sep 2018
Location: Auckland, New Zealand

iTrader: (0)

Could be a range of things but my money would be on a failing transmission control module. Were there any warnings on the iDrive?
Appreciate 1
      02-25-2021, 07:45 AM   #3
Opie55
Major
339
Rep
1,119
Posts

Drives: '15 650i Convertible
Join Date: Apr 2018
Location: US

iTrader: (0)

I'm with Hugo. The fact that it behaved normally the one time after restart indicates that the failure is not mechanical, but electrical.
Appreciate 0
      02-25-2021, 01:00 PM   #4
Alghaiti513
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: 2013 650i gc 2011 X5 50i
Join Date: Feb 2021
Location: Dearborn Michigan

iTrader: (0)

Drivetrain malfunction was the only indicator on I drive
Appreciate 0
      02-25-2021, 02:25 PM   #5
Wanwansuii
Private First Class
United_States
22
Rep
100
Posts

Drives: '14 BMW 640i Gran Coupe Msport
Join Date: Oct 2020
Location: Northern California

iTrader: (0)

If I remember correctly, I read somewhere that the TCM is covered on extended warranty. I forgot the mileage limit.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:57 AM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST