BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   6Post.com | BMW 6-Series Forum > BMW 6 Series Forum > BMW M6 Forum (F12 / F13)

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-28-2019, 04:38 PM   #1
nealsil
Enlisted Member
1
Rep
31
Posts

Drives: 2013 F13 M Sport
Join Date: Dec 2012
Location: New York

iTrader: (0)

2013 F13 Oil Indicator won't move...

Hi all, yesterday I checked my oil via I-drive and it said to add a quart. I did that and the indicator didn't move. Added another qt and still no change. Worth noting I never got any type of a warning until I proactively went into I-drive. Anyone know what the issue might be? I didn't want to add a 3rd qt w/o knowing what the hell might be going on

Hoping someone may have experienced this and can lend some advice.

Thanks in advance.
Appreciate 0
      01-28-2019, 05:08 PM   #2
Qsilver7
Lieutenant
United_States
168
Rep
493
Posts

Drives: F06 650ix GC / E53 X5 4.4
Join Date: Oct 2016
Location: Indiana, USA

iTrader: (0)

And this is occurring after adding oil...THEN...starting the engine or driving the car and rechecking? Just asking in case you missed that step...so it could be crossed off the list of possibilities.
__________________
2006 E53 X5 4.4 | 2013 F06 650ix Gran Coupe`
BMW CCA Member #191509
Appreciate 0
      01-28-2019, 05:12 PM   #3
nealsil
Enlisted Member
1
Rep
31
Posts

Drives: 2013 F13 M Sport
Join Date: Dec 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Qsilver7 View Post
And this is occurring after adding oil...THEN...starting the engine or driving the car and rechecking? Just asking in case you missed that step...so it could be crossed off the list of possibilities.
Yes, and re-measuring with i-drive each time.
Appreciate 0
      01-28-2019, 05:47 PM   #4
SoCalM6GC
Lieutenant
111
Rep
418
Posts

Drives: M6 GC
Join Date: Jul 2017
Location: SoCal

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by nealsil View Post
Yes, and re-measuring with i-drive each time.
Probably a defective level sensor, take it to the dealer or shop and you may have to tow it. If you overfilled by one quart it may cause some other issues.
Appreciate 0
      01-30-2019, 05:31 PM   #5
vaio23
Private First Class
21
Rep
123
Posts

Drives: 650I
Join Date: Sep 2014
Location: Baytown, Tx

iTrader: (0)

Let me know if you find a solution, I have the same issue.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST