BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
      06-10-2019, 10:00 AM   #1
sixfiftyay
Private
12
Rep
61
Posts

Drives: 2013 Bmw 650I Gran Coupe
Join Date: Oct 2018
Location: Miami

iTrader: (0)

Charging Malfunction

so while driving i got a charging malfunction error code on the dash. about a minute later i get a message that the engine temp is too high but when i check the gauge it's floating at around 200.

any ideas what the issue could be or how to trouble shoot? i'm hoping it's just a battery issue.
Appreciate 0
      06-10-2019, 08:20 PM   #2
Motivology
New Member
5
Rep
25
Posts

Drives: BMW 6 Series
Join Date: May 2019
Location: Arizona

iTrader: (0)

I don't know if it's a battery issue ... I'd probably check the coolant. It may need a flush service but I could wrong. This is the first thing that popped in my mind.
__________________
2015 BMW 640i xDrive Gran Coupe. For Sale - Details here!

Appreciate 0
      06-11-2019, 01:49 PM   #3
sixfiftyay
Private
12
Rep
61
Posts

Drives: 2013 Bmw 650I Gran Coupe
Join Date: Oct 2018
Location: Miami

iTrader: (0)

turns out the alternator belt came apart. literally shredded.
Appreciate 0
      06-11-2019, 03:45 PM   #4
jjasonSU
Second Lieutenant
81
Rep
220
Posts

Drives: 650i, NSX
Join Date: Sep 2018
Location: Dallas

iTrader: (0)

wow
never heard of that one on such a young car
Appreciate 0
      06-18-2019, 03:53 AM   #5
dagoo98
New Member
2
Rep
10
Posts

Drives: 2014 BMW 650xi Gran Coupe
Join Date: Feb 2019
Location: Brooklyn, NY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sixfiftyay View Post
turns out the alternator belt came apart. literally shredded.
This is what I thought but you didn't mention anything about the power steering and I believe this car carries one belt so it should have been affected. In addition, you should check to find out why this happened. Just replacing the belt itself is a short term fix because whatever damaged the belt is going to do so again. I would assume one of the idler pulleys or the belt tensioner has failed.
Appreciate 1
      06-18-2019, 05:55 PM   #6
sixfiftyay
Private
12
Rep
61
Posts

Drives: 2013 Bmw 650I Gran Coupe
Join Date: Oct 2018
Location: Miami

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dagoo98 View Post
This is what I thought but you didn't mention anything about the power steering and I believe this car carries one belt so it should have been affected. In addition, you should check to find out why this happened. Just replacing the belt itself is a short term fix because whatever damaged the belt is going to do so again. I would assume one of the idler pulleys or the belt tensioner has failed.
everything seems in order. i actually had a friend of mine who's a tech at bmw check it out and he could find nothing wrong with the car outside of the belt failing.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:45 PM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST