BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   6Post.com | BMW 6-Series Forum > BMW 6 Series Forum > BMW M6 Forum (F12 / F13)

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-07-2013, 08:54 PM   #1
DASF13
New Member
2

 
Drives: 2013 M6 Coupe
Join Date: Aug 2012
Location: California


Posts: 21
iTrader: (0)

My M6 is Squealing - Help Please!!!

So at about 1800 miles, I walked down to the garage and started my Alpine White M6. As I accelerated out of the garage at 5mph or so, I let go of the throttle and immediately began hearing a noticeable squealing noise, high pitch coming from the motor. I began to realize that it only happens at very low rpms, mostly when coming to a stop or letting go of the gas peddle.

To make it worse, after about 5 minutes, the noise goes away. This has now been persistent every single time I drive the car from a cold start.

It seems that once the car has warmed up a bit it completely goes away and will not be heard unless the car sits for several hours. I dropped the car off at service and of course they were unable to replicate the issue! but suggested it might have something to do with an air pump valve or something like that.

Was hoping someone would read this and maybe provide me with anything that might help me get this resolved, or if any other M6 owners out there have experienced the same issue.

Would really appreciate any advice or help

Thanks
Appreciate 0
      01-07-2013, 11:19 PM   #2
uhn2000
Big K...
Canada
23

 
uhn2000's Avatar
 
Drives: FerrariFF
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, Ontario


Posts: 1,632
iTrader: (0)

Crazy, wish I could help. Did you contact the dealer?
__________________
Prancing horse..
Appreciate 0
      01-08-2013, 12:30 AM   #3
DASF13
New Member
2

 
Drives: 2013 M6 Coupe
Join Date: Aug 2012
Location: California


Posts: 21
iTrader: (0)

Yes, they are letting it sit over night to start it up in the am and hopefully replicate the noise.
Appreciate 0
      01-09-2013, 08:49 PM   #4
6fws
New Member
0

 
Drives: M6
Join Date: Oct 2012
Location: Germany


Posts: 25
iTrader: (0)

It's the DCT and normal, mine does it too when cold. Happens with the M5, too.
Appreciate 0
      01-10-2013, 10:14 PM   #5
DASF13
New Member
2

 
Drives: 2013 M6 Coupe
Join Date: Aug 2012
Location: California


Posts: 21
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 6fws View Post
It's the DCT and normal, mine does it too when cold. Happens with the M5, too.
That makes me feel better, however, if it was normal I would assume it would have been happening from the beginning. For the first 1800 miles I never heard this noise. Why all of a sudden?
Appreciate 0
      01-12-2013, 02:12 AM   #6
6fws
New Member
0

 
Drives: M6
Join Date: Oct 2012
Location: Germany


Posts: 25
iTrader: (0)

That I don't know I'm afraid. But if I recall correctly, even the old E92 M3 had this "issue". The current M5s certainly do, too.

I wouldn't worry too much about it
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:05 PM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST