BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
      08-04-2014, 12:38 PM   #1
MMG640
Picture me rollin'
MMG640's Avatar
United Kingdom
6
Rep
627
Posts

 
Drives: Gran Coupe
Join Date: Feb 2009
Location: Seattle

iTrader: (0)

BMW service review

So I had some warranty related issues, so I scheduled the car for service. One issue I had was the "No Signal" on the NAV unit, and the NAV unit going from normal to really dim when sitting out in the sun for a while. They said they didn't find any fault codes. If it keeps happening, just make a record of it.





I also had issues with the car not staying in the center of the lane when going on the highway. It will dart to the left or right depending on the road condition. They said this is normal for sport/performance tires, and because of how wide the tires are, and because of the crown in the road.

The other concern I had was the speed was incorrect by a few miles, and they also said that is normal.

I also asked to see if the shipping blocks were still in the car, because I saw on here another member had really stiff suspension and the ride was uncomfortable. I drove a car with 20's on it, and the ride felt better than my car which have the 19's. They also said this is normal because it is a high performance vehicle. I showed him this thread, so

http://www.6post.com/forums/showthread.php?t=882801

All in all everything is normal to BMW. However, my SA is a great guy who I know will take care of any issues if they keep happening. I also asked for a comparable loaner, but was offered either an X1, 3 series or X3. Apparently BMW took away the 5, and 7 series, as well as the X5.
Appreciate 0
      08-10-2014, 01:13 PM   #2
MalibuBimmer
Founder, Knights of the Roundel website
MalibuBimmer's Avatar
United_States
0
Rep
74
Posts

 
Drives: 650i GC & CV; i8 Tera grey
Join Date: Mar 2008
Location: Santa Monica Mountains, CA

iTrader: (0)

I have had a lot of BMWs since 2006. All of the cars I've had since 2006 have been off by 2 MPH (showing faster than the cars were going). I don't recall that with my older cars but there were a lot less speed limit signs that talked back to you then.
__________________
Also: 2013 X1 (for daughter).
Previously: 2010 550i GT; 2010 535 GT; 2010 Z4 3.5; 2008 535ixt; 2007 M6 convertible; 2006 650i convertible; 1996 Z3; [the Mercedes years]; 1980 633CSi; 1978 630CS; 1972 3.0CS; 1971 Bavaria. All new except the Bavaria.
Appreciate 0
      08-10-2014, 01:43 PM   #3
M6-Coupe
Lieutenant Colonel
M6-Coupe's Avatar
25
Rep
1,955
Posts

 
Drives: 2013 M6 Coupe
Join Date: Feb 2014
Location: Irvine, Ca

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MMG640 View Post
So I had some warranty related issues, so I scheduled the car for service. One issue I had was the "No Signal" on the NAV unit, and the NAV unit going from normal to really dim when sitting out in the sun for a while. They said they didn't find any fault codes. If it keeps happening, just make a record of it.

I also had issues with the car not staying in the center of the lane when going on the highway. It will dart to the left or right depending on the road condition. They said this is normal for sport/performance tires, and because of how wide the tires are, and because of the crown in the road.

The other concern I had was the speed was incorrect by a few miles, and they also said that is normal.

I also asked to see if the shipping blocks were still in the car, because I saw on here another member had really stiff suspension and the ride was uncomfortable. I drove a car with 20's on it, and the ride felt better than my car which have the 19's. They also said this is normal because it is a high performance vehicle. I showed him this thread, so

http://www.6post.com/forums/showthread.php?t=882801

All in all everything is normal to BMW. However, my SA is a great guy who I know will take care of any issues if they keep happening. I also asked for a comparable loaner, but was offered either an X1, 3 series or X3. Apparently BMW took away the 5, and 7 series, as well as the X5.
What dealer told you about your second concern is correct. I have been experiencing this issue (actually it's not an issue TBH) in last 3 years with different 6ers...
All speedos have built-in error by law!. They must show more than actual speed and dealers do not correct it as long as it's in their normal range. I have seen the letter from dealer that the normal range is 10% + 2.2 mph or 2.6 mph (it's 2 and something not sure ). It doesn't mean that your speedo has 10% error! it means up to 10% is normal;
__________________
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST