BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   6Post.com | BMW 6-Series Forum > BMW 6 Series Forum > BMW M6 Forum (F12 / F13)

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-17-2012, 01:40 PM   #23
Stonehands
Private First Class
Stonehands's Avatar
5
Rep
136
Posts

 
Drives: 2013 M6 Coupe
Join Date: Oct 2012
Location: York, PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by SpotM5 View Post
I had this issue in my new M5 a couple of times. Once you let it sit and restart, the issue goes away. Strange! I do not have the B&O system
This issue is clearly common to both M5/M6. At least there is a way to make it remit. If there wasn't, I would be insane because it is very annoying. That being said, if progressive in frequency and intensity, it will be very irritating having to stop the vehicle, wait and restart everytime.
Appreciate 0
      11-21-2012, 02:36 PM   #24
UCFJWH
Enlisted Member
1
Rep
31
Posts

 
Drives: Audi S5
Join Date: Jul 2012
Location: Orlando, FL

iTrader: (0)

I had the problem after delivery. Went away. Came back yesterday. Really Annoying!
Appreciate 0
      01-19-2013, 04:33 AM   #25
Stonehands
Private First Class
Stonehands's Avatar
5
Rep
136
Posts

 
Drives: 2013 M6 Coupe
Join Date: Oct 2012
Location: York, PA

iTrader: (0)

Happened again today. Still have not heard from the dealer. Vehicle going in Tues for unrelated service. Will refresh the concern with them. Has anyone received an answer to this annoying issue?
Appreciate 0
      02-28-2014, 01:41 AM   #26
Laguna Beach
Private
2
Rep
73
Posts

 
Drives: F12 M6 Space Gray Vert
Join Date: Oct 2013
Location: SoCal

iTrader: (0)

second time it happened to me too. This time it was through BT so I switched to radio then back over to BT and it fixed it. Have to try it again next time. B&O BTW
Appreciate 0
      08-03-2014, 08:27 PM   #27
Glen55
Registered
0
Rep
1
Posts

 
Drives: 2014 M6 Gran Coupe
Join Date: Dec 2012
Location: Cincinnati

iTrader: (0)

Sounds like sand hitting windshield...me too

I have an M6 Gran Coupe. OMG, I have the same problem. At first I thought I was getting pounded with small stones or sand from the cars in front of me. Soon discovered it was the exact same problem reported here! Of course the dealer said its the first time they've had a customer report this. They supposedly contacted bmw Corporate and (surprise) they had never heard of the problem either. Has anyone been able to solve this?
Appreciate 0
      08-03-2014, 10:16 PM   #28
Twitch Massacre
Captain
Twitch Massacre's Avatar
United_States
9
Rep
790
Posts

 
Drives: 2014 BMW M6
Join Date: Jan 2014
Location: Miami, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Glen55
I have an M6 Gran Coupe. OMG, I have the same problem. At first I thought I was getting pounded with small stones or sand from the cars in front of me. Soon discovered it was the exact same problem reported here! Of course the dealer said its the first time they've had a customer report this. They supposedly contacted bmw Corporate and (surprise) they had never heard of the problem either. Has anyone been able to solve this?
I, as well as many others with M5/M6, have experienced the issue and written about it on these and other forums many times, and for as much as it has been mentioned no one has reported any kind of permanent solution. Many believe that the issue is tied to the Active Sound Design inside the car (the thing that pumps fake engine noise into the cabin) which is why, despite being audio related, simply turning off all audio sources does not solve the problem as ASD is always on in one way or another. For me the problem occurs very rarely, maybe 1-2 times a month, and usually goes away as soon as I turn off the car for a prolonged period of time (say 30 mins to an hour). This makes the issue hard to diagnose by the dealer as it is completely random and the only way to get them to listen to the problem is by driving the car to them immediately when the issue crops up (without an appointment) and leaving the car on until someone can go and listen to it. I find it highly unlikely that Corporate has never heard of the issue as I and some others have reported it to the dealers many times and they have supposedly reported it back to BMW NA. One person even got his dealer to do a full swap of the cars audio system under warranty because of this issue, which I doubt would have gone on without BMW NA's knowledge and/or approval.
__________________

BMW M6 w/ Competition Package: 21" ADV1 ADV5.0 MV2 CS, BMW M Performance Exhaust & Gloss Carbon Fiber Tips, Vorsteiner Trunk Spoiler, 3D Design Diffuser w/ Exhaust Splitters, IND Carbon Fiber Front Grille & Side Markers, BMW M Performance Carbon Fiber DCT Knob, Aluminum Pedals, H&R Springs, 3M ClearBra, Custom Front Bumper Camera
Appreciate 0
      08-03-2014, 10:43 PM   #29
MattUK
Captain Unsensible
MattUK's Avatar
United Kingdom
15
Rep
633
Posts

 
Drives: 2014 M6 Gran Coupe
Join Date: Sep 2011
Location: United Kingdom

iTrader: (0)

Garage List
My current X3 does this randomly and only when using Bluetooth audio / phone
Appreciate 0
      10-17-2014, 11:02 AM   #30
mateo1
Registered
United_States
0
Rep
1
Posts

 
Drives: 2014 BMW M6 Gran Coupe
Join Date: Oct 2014
Location: United States

iTrader: (0)

First time post on here. Just received my M6 Gran Coupe and have noticed this "crackling" and static noise. It is especially prevalent when turning the volume knob and it even is there when the system is muted. However, after turning car off and just listening through radio or any source, it is not there. Really makes you wonder about this active sound design that is in these cars. Has anybody came up with some answers for this. People on the M5 board are experiencing similar issues. Obviously this is not acceptable and very annoying. Thank you and appreciate any help on this matter.
Appreciate 0
      10-17-2014, 03:28 PM   #31
btbossman
Lieutenant Colonel
United_States
16
Rep
1,571
Posts

 
Drives: 2013 335xi M sport--2014 M6
Join Date: Jul 2013
Location: Charlotte, NC

iTrader: (0)

Never seen/heard anything like it, but if its directly correlated to the gas tank, I would not rest until it was figured out by the dealership.
Appreciate 0
      10-27-2014, 12:32 PM   #32
aj1985
Enlisted Member
0
Rep
31
Posts

 
Drives: 2013 m6 coupe sapphire black
Join Date: May 2014
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

This happened to me with the previous model M6 I had. Would do it periodically only after car washes so always thought there was some issue with a seal somewhere and water getting in. Its funny how we have all these weird little issues but the techs can never figure them out.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:31 PM.




6post.com
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST